*

Ik houd van boeken; om te bekijken, te lezen, maar vooral om vorm te geven. Typografie en materiaalkeuze zijn daarbij heel belangrijk. Voor mij is een boek een object, iets om vast te houden, het gewicht in je handen te voelen, het geluid van het papier, de geur van de inkt, de sequentie van de pagina’s… allemaal ervaringen die je niet kan over brengen via plaatjes op een scherm. Daarom bent u van harte uitgenodigd om ‘mijn’ boeken in het echt te komen bekijken. U krijgt er thee bij uit mijn engelse serviezen verzameling.

Na mijn studie aan de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) en werkervaringen bij Arlette Brouwers, SDU ontwerpgroep en BRS Premsela Vonk (nu Edenspiekerman) ben ik begonnen als zelfstandig ontwerper. Naast het één op één samenwerken met de opdrachtgever of kunstenaar werk ik in het ontwerpproces ook graag samen met andere ontwerpers van verschillende disciplines.

Van 2003 tot 2014 was ik (naast mijn zelfstandige beroepspraktijk) 11 jaar docent typografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Van 2013 tot 2018 was ik docent Grafisch Ontwerp & Typografie op de Hogeschool van Amsterdam, minor Books and More.International Trade Publishing.

Mijn boeken zijn meerdere malen bekroond bij de Best Verzorgde Boeken (in 2002 maakte ik de catalogus) en Van Heek Scholco. Ik gaf lezingen in o.a. Bern op de Tag der Typography, mijn werk werd gepubliceerd in Typographische Monatsblätter en in het in 2018 uitgekomen boek Book Designers from the Netherlands.

Naast ontwerpen op papier ontwerp ik onder de naam Garden Girls ook tuinen, mijn ervaringen als ontwerper sluiten naadloos aan bij mijn liefde voor planten.